خستگی مفرط حالتی است که در هرلحظه و هرمکانی احساس خستگی و بی انرژی بودن دارید. فرقی نمیکند که چقدر خوابیده اید و یا کل روز را در حال استراحت کردن بوده اید. شما حتی بعد از اینکه از خواب هم بیدار میشوید؛ بازهم خسته هستید. این یک حالت جدی است که نشانه ای از ابتلا به بیماری های مختلفی میباشد. از طرفی بسیاری از افراد به سادگی از کنار آن رد میشوند و تنها تصور میکنند که بدن شان به مقدار بیشتری خواب نیاز دارد. اما در این مقاله بیشتر در مورد دلایل و حتی راه های درمان آن توضیح خواهیم داد. در این زمینه میتوانید از یک مشاوره تلفنی نیز کمک بگیرید.
برای دریافت مشاوره در زمینه خستگی مفرط می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
خستگی مفرط به چه معناست؟
خستگی مفرط به حالتی اشاره دارد که در آن احساس بی حالی و کمبود انرژی دارید. نه اینکه فقط میخواهید بخوابید. چرا که با وجود این نوع خستگی به وضوح شاهد این موضوع هستیم که حتی خواب هم این احساس را از بین نمیبرد. خسته شدن بعد از تلاش و فعالیت روزانه، امری طبیعی است. اما در خستگی مفرط، افراد همیشه همین حس را دارند. حتی اگر هیچکاری هم نکرده باشند. این موضوع قطعا طبیعی نبوده. بلکه باید آن را به طور جدی پیگیری نموده و درمان کرد. برای اطلاع از راه های درمان خستگی بعد از خواب کلیک نمایید.
نشانه های ناشی از خستگی مفرط
با ابتلا به خستگی مفرط ، افراد نشانه هایی از خود بروز میدهند که کاملا بیانگر وجود مشکلی جدی در سلامت جسمانی یا روانی آنان است. برخی از این نشانه ها، شامل موارد زیر هستند.
- احساس خستگی
- اختلال در حافظه و تمرکز
- گلودرد و سردرد
- دردهای بی دلیل مفاصل و عضلات
- بزرگی غدد لنفاوی گردن و زیر بغل
- افزایش سرگیجه بعد از ایستادن
- احساس خستگی بعد از بیدار شدن از خواب
عوامل موثر در ابتلا به سندرم خستگی مفرط
از طرفی برخی از عوامل ، بیشتر افراد را در معرض ابتلا به سندرم خستگی مفرط قرار میدهند. در واقع با داشتن چنین شرایطی بیشتر احتمال دارد که افراد این نوع خستگی را تجربه نمایند. این عوامل شامل موارد زیر میباشند. برای آشنایی با راه های درمان بی حوصلگی و بی انگیزگی کلیک نمایید.
سن: هرچه سن افراد بیشتر باشد؛ احتمال ابتلای آنان نیز بیشتر خواهد بود.
جنسیت: معمولا زنان بیشتر از مردان به این حالت دچار میشوند. البته برخی معتقدند که دلیل این موضوع، به خاطر صحبت کردن زنان از نشانه های این بیماری با متخصص است.
دلایل بروز خستگی مفرط
همانطور که پیش تر هم گفته شد؛ بروز خستگی مفرط ، ناشی از ابتلا به یک مشکل جدی تر است. در واقع دلایلی که باعث میشوند افراد این حالت را تجربه کنند؛ شامل موارد زیر میباشند.
به اندازه نخوابیدن
یکی از اولین دلایلی که به ذهن همه میرسد؛ خواب ناکافی است. طبیعتا زمانی که افراد به اندازه کافی نمیخوابند؛ احساس خستگی و بی حالی کرده و انرژی برای انجام کارهایشان ندارند.
ابتلا به آپنه تنفسی
آپنه تنفسی، یک بیماری است که نفس افراد در حین خواب قطع شده و برای چند ثانیه نمیتوانند تنفس کنند. این موضوع باعث میشود تا در طول خواب چندبار بیدار شده و به طور کلی خواب با کیفیتی نداشته باشند. از این رو تا زمانی که این بیماری را درمان نکنند؛ دچار خستگی مفرط خواهند بود.
نداشتن رژیم غذایی مناسب
از دیگر دلایل ابتلا به خستگی مفرط ، میتوانیم به نداشتن رژیم غذایی مناسب اشاره کنیم. افرادی که دچار کمبود ویتامین هستند نیز انرژی لازم را در طول روز ندارند. استفاده از کربوهیدرات های ساده در ابتدای روز نیز باعث میشود تا قند خون افراد به سرعت کاهش یافته و دچار خستگی شوند.
ابتلا به کم خونی
در بدن افراد کم خون، اکسیژن رسانی دشوارتر است. همچنین میزان آهن خون آنها نیز پایین بوده و به همین دلیل دچار نشانه های خستگی مفرط میشوند.
ابتلا به افسردگی
یکی از اصلی ترین نشانه های ابتلا به افسردگی، خستگی مفرط است. چرا که با وجود افسردگی افراد به سختی از تختخواب خود خارج شده و همچنین کندی روانی حرکتی را نیز تجربه میکنند.
کم کار بودن تیروئید
تیروئید یکی از غدد اصلی بدن است که با ترشح هورمون های مختلف میزان متابولیسم و سوخت ساز را تعیین میکند. اما زمانی که دچار کم کاری میشود؛ افراد نشانه هایی مشابه با افسردگی را تجربه کرده و همچنین خستگی مزمن را نیز تجربه میکنند.
کافئین
کافئین ماده ای اعتیاد آور است. زمانی که افراد بیش از اندازه از آن استفاده میکنند؛ بدن نسبت به آن مقاومت داده و از طرفی عادت میکند. به این معنا که زمانی که به کافئین دسترسی نداشته باشند؛ دچار احساس خستگی مفرط و بی حوصلگی میشوند.
ابتلا به دیابت
از آنجایی که افراد مبتلا به دیابت نمیتوانند گلوکز را از خون جذب کنند؛ سلول های آنان منبع انرژی نداشته و تا زمانی که انسولین تزریق نکنند؛ دچار خستگی و بی حالی هستند.
ابتلا به بیماری های قلبی
در ابتلا به بیماری های قلبی نیز خون رسانی به اندام ها به درستی انجام نمیشود. به همین دلیل افراد در حین انجام فعالیت های مختلف، به سرعت دچار بی حالی و انگیزگی میشوند.
درمان خستگی مفرط با طب سنتی
اگر در صورت ابتلا به خستگی مفرط ، مایل به مصرف داروهای مختلف نیستید؛ با طب سنتی نیز میتوانید این بیماری را درمان نمایید. مصرف برخی از دمنوش های گیاهی و یا حتی حجامت میتواند این مشکل را تا حدی درمان کند. اما در این زمینه حتما باید با متخصص مشورت کنید.
روش های درمانی خستگی مفرط
علاوه بر طب سنتی، روش های دیگری نیز برای درمان این مشکل وجود دارد. برخی از این روش ها، شامل موارد زیر هستند.
تغییر سبک زندگی: تنظیم زمان خواب بیداری، ورزش کردن و فعالیت بدنی، داشتن رژیم غذایی مناسب و… همگی از منجر به درمان این حالت میشوند.
درمان مشکلات روانی: از آنجایی که یکی از علل اصلی بروز این حالت، ابتلا به افسردگی است؛ افراد باید حتما به درمان مشکلات روانی خود بپردازند.
مراجعه به متخصص: در این زمینه حتما به پزشک متخصص مراجعه کرده و بعد از پیدا کردن علت آن، درمان های دارویی خود را زیر نظر او آغاز کنند.
سخن پایانی
خستگی مفرط میتواند پیامدهای زیادی برای زندگی فردی و اجتماعی شما داشته باشد. بسیاری از افراد دقیقا به همین دلیل از شغل خود استعفا داده و یا اخراج میشوند. به همین دلیل در صورت تجربه های نشانه های آن، باید حتما این موضوع را پیگیری کرده و برای درمان اقدام کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه خستگی مفرط می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
منبع: علت خستگی مفرط و کوفتگی بدن چیست؟
:: بازدید از این مطلب : 2
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0